donderdag 22 augustus 2013

Samen spelletjes doen: jumbolino

Samen spelletjes doen is gezellig en heel goed voor je kind. Het leert om beurt te wisselen, zich te houden aan spelregels, samen te werken en om te gaan met frustratie. Soms is het best moeilijk om een spel te vinden dat aansluit bij de ontwikkeling van je kind. Als het te ingewikkeld is, zal je kind snel afhaken of gefrustreerd raken. 

Een leuk spel dat gemakkelijk te begrijpen is en spelenderwijs je kind leert puzzelen en rekenen is Jumbolino. Het spel bestaat uit 4 clowntjes die bestaan uit 6 puzzelstukjes en 2 dobbelstenen. De puzzelstukjes zijn genummerd van 1 tot en met 6. Om beurten gooi je met de de dobbelstenen. Gooi je een 1, dan mag je het hoofd van de clown pakken, gooi je een 2 dan mag je de buik pakken, enzovoorts. Degene die de meeste clowntjes bij elkaar heeft gedobbeld heeft gewonnen.
Het leuke is dat je de cijfers van de dobbelstenen ook bij elkaar op mag tellen of van elkaar af mag trekken om tot het getal te komen dat je nodig hebt. Zo raakt je kind spelenderwijs vertrouwd met het eerste rekenen.
Vaardigheden die geoefend worden met dit spel zijn: kleurenherkenning, fijne motoriek, sociale vaardigheden, cijferherkenning, optellen en aftrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen