donderdag 22 augustus 2013

Stichting Mee

Als je je zorgen maakt over de ontwikkeling van je kind, is het als ouders nog een hele zoektocht om uit te vinden waar je het beste terecht kunt voor hulp of informatie. Een organisatie die je hierbij kan helpen is Stichting MEE.

Stichting MEE is een landelijke steunpunt dat ouders ondersteunt bij het zoeken van de juiste hulp voor hun kind. Wanneer je je aanmeldt, komt er een consulent thuis bij je langs om te bespreken wat er aan de hand is en wat je hulpvraag is. De consulent kan je vervolgens adviseren over de juiste hulp voor je kind en je hiervoor ook aanmelden.
Mijn ervaring is dat, zeker in het begin, je als ouder nauwelijks weet waar je moet beginnen. Het prettige van MEE is dat ze een groot netwerk hebben van allerlei organisaties en hulpverleners, en hierdoor een redelijk goede inschatting kunnen maken van wat eventueel voor jouw kind geschikt kan zijn. Ook geven ze zelf allerlei cursussen, zoals de Hanencursus, die heel nuttig kunnen zijn. Daarnaast is een groot voordeel: hun hulp is GRATIS!
Kijk voor meer informatie op www.mee.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen